View Single Post
  #1  
Old 4th April 2011
mus's Avatar
mus mus is offline
Chief Know It All
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 446
Reputation: 101
mus is on a distinguished roadmus is on a distinguished road
Default what do you think? regulator?

Hi guys!
Had some problems with a battery this weekend and at first I think I fixed it but I'm not sure anymore after measuring yesterday.

Last thursday evening my GF rode her Sporty back from Germany to our place in Holland, about 80km on a highway having no problems at all. It was stationed by a friend of ours who took care of it and rode it occasionally the last months. He had no starting problems and my GF also: no problems.

Last Saturday we went on a trip and at first had no problems (2 x stop/start) but after filling up at a gasstation, the battery seemed empty. Only the clicks of a dead battery!
Hmmm, strange because I replaced it in june 2010, but sure, it can happen. So I bought a new battery and charged it.

Yesterday I put the new battery in and measured 12,8V while connected.
It started at once without any problems.
When I measured it across the connectors on the battery again while it was running on stationary rpm (after heating up) it measured about 11,8V.
It wondered me and I didn't feel very sure about it. So I measured again while holding the gas to a lot higher rpm (not sure, no rpm clockthingdevicebutyouknowwhatImean) and voltage dropped to 10,2-10,7V!!!!!

Couldn't find it in the Clymer manual but to me it looks like it's not charging enough!

Q
1) is this a normal voltage drop?
2) anyone who knows what voltage the charge must be?
3) it's getting 'charged' a little bit (apr 10,5V) so the charging circuit doesn't seem broken to me, can it be the regulator?
4) ?

Please help me out because we've got an important run to attend in 2 weeks from now (Egg-run) to a chridrenshospital.

THNX!
__________________
MUS

Lead me, follow me, or get out of my way.....
2001 XLC, still very custom, S&S slide-ons (now mostly usedby my girlfriend)
Dyna 2002
Reply With Quote