The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM®
 

Go Back   The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM® > SPORTSTER MOTORCYCLE FORUM > Sportster Motorcycle Electrical > Sportster Motorcycle Lighting
XLF Blogs XLF Arcade XLF Disclaimer/Privacy Statement/Terms Of Use

Active Threads
0 Reflectors...Yeah, or Neh
Last Post: Nayra
Posted On: 2 Minutes Ago
Replies: 167
Views: 39,843
0 Was your 1st bike a Sportster?
Last Post: RAIDER0372
Posted On: 11 Minutes Ago
Replies: 980
Views: 220,476
0 What brand synthetic oil do you use
Last Post: Four Speed
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 400
Views: 101,015
0 Nightster suspension upgrade (RK). Who has em?
Last Post: Kbetts
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 15
Views: 7,706
0 1970 Ironhead Sportster XLCH delivered; customization begins
Last Post: Wilkinson949
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 19
Views: 471
0 Khk flywheels in my ironhead....timing
Last Post: Tim The Grim
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 2
Views: 106
0 Crusty's Travels
Last Post: Crusty
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 2,012
Views: 241,502
0 70 xlch tuneup and intake manifold
Last Post: Wilkinson949
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 6
Views: 179
0 Should I buy a Sportster??
Last Post: Diogenes415
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 505
Views: 183,245
0 Sportster fans, tell us why!
Last Post: boomerguy
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 588
Views: 155,876
0 900 dual carb front head
Last Post: ryder rick
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 16
Views: 630
0 Official XL Forum Random Image Thread (NO NUDITY!)
Last Post: ParrotHead
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 43,191
Views: 6,738,365
0 Hot Chicks on Hot Bikes
Last Post: Stairman
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 9,683
Views: 1,569,059
0 Bent rear (Pingel?) motor mount
Last Post: chevelle
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 3
Views: 124
0 Maryland area Ironhead Gathering
Last Post: Airarbiter
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 0
Views: 43
0 Engine stabilizers
Last Post: Toejam503
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 1
Views: 69
0 This week on Craig's list
Last Post: Flame__
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 3,832
Views: 432,721
5 Summer time heat
Last Post: Toejam503
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 15
Views: 408
0 exhaust or cams?
Last Post: Gazotenekes
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 43
Views: 1,408
0 2005 1200R - installing new TC88A, but where do I find maps?
Last Post: wrkdWS6
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 8
Views: 127
0 Harley quoted me $1300 for a mini ape install
Last Post: RAIDER0372
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 169
Views: 35,923
0 Hello From Cayman Islands
Last Post: Toejam503
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 13
Views: 200
0 Replacing Stock Sealed Beam Headlight in my 1991
Last Post: John Harper
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 17
Views: 292
0 Solo spring seat... without springs?
Last Post: Folkie
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 17
Views: 396
0 compression problems
Last Post: IronMick
Posted On: 7 Hours Ago
Replies: 78
Views: 3,582
0 VOES Switch on CV carb conversion.
Last Post: BlackAce
Posted On: 8 Hours Ago
Replies: 17
Views: 547
0 What did you do for your sporty Today?
Last Post: ChinCactus
Posted On: 9 Hours Ago
Replies: 5,741
Views: 710,862
0 Hottie of the day, no nudity.
Last Post: Stairman
Posted On: 9 Hours Ago
Replies: 10,321
Views: 907,421
0 Small 1985 project
Last Post: detroiter80
Posted On: 9 Hours Ago
Replies: 194
Views: 24,673
0 2 into 1 exhaust build
Last Post: detroiter80
Posted On: 10 Hours Ago
Replies: 27
Views: 6,647
More...
Members Birthdays
Sponsored Links
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Okay installed load equalizers now turn signals don't work at all lol. Originally all 4 stayed on constant some dimmer than the others some brighter. Now the are off and don't function. I install them to the brown and violet wire out at the Turn signal module. Then to the ground on other side of resistor.

Load equalizers I used.
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00NF...mob_b_pd_title
Reply With Quote
  #12  
Old 11th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Ok I think the tsm is bad lol. Brown and violet wire from tsm to turn signals is constantly hot cause the light to always be on. I dont beleve it should be hot until ts switch is pressed.
Reply With Quote
  #13  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,130
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5298819
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Are you stating that both left and right outputs are energized without touching switches, as though both left and right buttons were pushed for 4 way flash?

I understood left and right were OK, but did not flash.

Are all 4 bulbs lit, without pressing switch?

Where are you measuring voltage?
Reply With Quote
  #14  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by sportsterdoc View Post
Are you stating that both left and right outputs are energized without touching switches, as though both left and right buttons were pushed for 4 way flash?

I understood left and right were OK, but did not flash.

Are all 4 bulbs lit, without pressing switch?

Where are you measuring voltage?
Yes all for are lit without pushing switch. I tried the 4 way flash to see if they would shut off or do anything and all I got was a slight flicker from the right side. And I hit the 4 way again and it stopped all still lit. Also the left rear is brighter than the rest. When I disconnect the tsm they shut off. So guessing tsm.
Reply With Quote
  #15  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Also it was around 10v at the brown and purple turn signal wires without button pushed. Mesured at front and rear where wires go to turn signals.
Reply With Quote
  #16  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,130
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5298819
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Taker73044 View Post
Also it was around 10v at the brown and purple turn signal wires without button pushed. Measured at front and rear where wires go to turn signals.
Have you tried disconnecting power to/from turn switches?

Does your year have white/green to speedo speed output?

What rating resistors did you use?

Before replacing TSM, list all details of all connections to the TSM.
Reply With Quote
  #17  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Tsm wiring:

Orange 12+ in, black ground, W/G speedo, W/B to right turn signal switch, W/V to left turn signal switch, violet output to left TS, brown output to right TS.

Switch wiring:
Green wire to +12v
Brown to W/B wire( right switch)
Violet to W/V wire ( left switch)

W/V and W/B is +12v with switch presses and not voltage when released.

Brown and violet from tsm to turn signals have constant power with tsm plugged in and dead when I unplug the tsm.

With tsm unplugged only wire with power is the orange wire.

Speedo is aftermarket so i can't use the green cancel wire. Its digital with magnetic sensor.

I posted a link to resistors I used a few posts up.
Reply With Quote
  #18  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Also one other thing I just remembered. The previous owner had the rear TS wires wired together and to the tail light... I already corrected this but it could have caused the tsm to fry...? The guy I got if from did all kinds of crap I have had to fix.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #19  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,130
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5298819
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Taker73044 View Post
Tsm wiring:

Orange 12+ in, black ground, W/G speedo, W/B to right turn signal switch, W/V to left turn signal switch, violet output to left TS, brown output to right TS.

Switch wiring:
Green wire to +12v
Brown to W/B wire( right switch)
Violet to W/V wire ( left switch)

W/V and W/B is +12v with switch presses and not voltage when released.

Brown and violet from tsm to turn signals have constant power with tsm plugged in and dead when I unplug the tsm.

With tsm unplugged only wire with power is the orange wire.

Speedo is aftermarket so i can't use the green cancel wire. Its digital with magnetic sensor.

I posted a link to resistors I used a few posts up.
All wiring appears good.
I missed your post 11 (in AZ, off grid) re resistors: 6 ohm, 50 watt

At this point, I would replace the TSM
They do not fail often, thus the third degree about wiring.,
Reply With Quote
  #20  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,130
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5298819
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Taker73044 View Post
Also one other thing I just remembered. The previous owner had the rear TS wires wired together and to the tail light... I already corrected this but it could have caused the tsm to fry...? The guy I got if from did all kinds of crap I have had to fix.
So the taillight was back-feeding both left and right outputs of TSM?
Don't know why that would be an issue, I just fail to see any purpose in it.

You have more than done your due diligence, time for a new TSM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Sponsored Links
All times are GMT +1. The time now is 20:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
XL Forum® - Linson Media LLC