The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM®
 

Go Back   The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM® > SPORTSTER MOTORCYCLE FORUM > Sportster Motorcycle Electrical > Sportster Motorcycle Electrical and Ignition
XLF Blogs XLF Arcade XLF Disclaimer/Privacy Statement/Terms Of Use

Active Threads
0 Amazing without the windshield.
Last Post: Crusty
Posted On: 4 Minutes Ago
Replies: 195
Views: 36,574
0 In a crash: Lucky to be alive
Last Post: Kbetts
Posted On: 8 Minutes Ago
Replies: 33
Views: 515
0 Whats on your head?
Last Post: mikeLI_77
Posted On: 20 Minutes Ago
Replies: 18
Views: 244
0 Code U1255 sputters and dies
Last Post: Grumpy-Biker
Posted On: 25 Minutes Ago
Replies: 10
Views: 229
0 Lets see your off season builds
Last Post: cycowrencher
Posted On: 34 Minutes Ago
Replies: 1,290
Views: 166,414
0 Fat Bob tanks on a 93 Sportster
Last Post: Dshank14
Posted On: 57 Minutes Ago
Replies: 0
Views: 6
0 Starter/solenoid issue
Last Post: Dshank14
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 0
Views: 13
0 answer with a question game
Last Post: Hippysmack
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 136
Views: 5,472
0 Craiglist finds
Last Post: NLXL
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 4
Views: 207
5 1200 or 883
Last Post: boomerguy
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 1,023
Views: 311,512
0 Misfire 02 883
Last Post: Thegen58
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 43
Views: 1,049
0 Why I don't have a HID Headlight Poll
Last Post: Toejam503
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 135
Views: 36,539
0 This week on Craig's list
Last Post: 72 Ironhead XLH
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 3,974
Views: 451,867
0 What engine oil do you use?
Last Post: Clevspeed
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 444
Views: 87,675
0 headlight upgrade
Last Post: Dcoff
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 11
Views: 229
3 Wtb, Wts, Wtt, Wtg (Ironhead)
Last Post: 72 Ironhead XLH
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 149
Views: 224,600
5 Harley T-Shirts
Last Post: Toejam503
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 282
Views: 43,580
0 New handlebar wiring harness 81XLH?
Last Post: Toejam503
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 6
Views: 266
0 Head gasket leak.
Last Post: lucifer_mr2
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 5
Views: 169
0 Do you use premium gas in your Sportster?
Last Post: Toejam503
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 1,738
Views: 350,611
0 (Do) (Are) Loud Exhausts__________.
Last Post: Eddieblz
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 26
Views: 3,154
0 Ever been pulled over?
Last Post: Sprtstr1200s
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 434
Views: 90,999
0 Regulator battery draw
Last Post: sportsterdoc
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 3
Views: 53
6 Calling all musicians
Last Post: Eddieblz
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 375
Views: 15,737
0 Ran out of gas.
Last Post: sportsterpaul
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 149
Views: 17,066
14 Post your Bike in a Cemetary Pic
Last Post: Toejam503
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 337
Views: 59,026
0 Hottie of the day, no nudity.
Last Post: sportsterpaul
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 10,798
Views: 955,812
0 Safe Max Rev Limit stock engine Roadster 2017
Last Post: eduardox23
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 19
Views: 437
0 Official XL Forum Random Image Thread (NO NUDITY!)
Last Post: Graywolf
Posted On: 7 Hours Ago
Replies: 43,515
Views: 6,796,617
More...
Members Birthdays
WinXP (68), Maggie (62), grancan1 (54), SRKASM (48), metalmessiah, o113attitude (44), stinkynate (36), wingman_214 (35)
Sponsored Links
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 25 Minutes Ago
Grumpy-Biker's Avatar
Grumpy-Biker Grumpy-Biker is online now
Harley Engineer
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 334
Sportster/Buell Model: Custom 883
Sportster/Buell Year: 2005
Grumpy-Biker has disabled reputation
Default

Hi
So I Clean and reinstalled the ground wire
Battery negative to ground behind primary 0.3 ohms
Battery Negative to ground Near the oil lines 0.3 ohms

Voltage across battery 12.3 v
Voltage across battery when running 13.9 v
Seems to be charging fine never had an issue there

Cleaned all the connection at the ignition module.

So I started the bike with the DPST 1 and got the U1255
Cleared the code
change to 883 ignition Started no code
bike seems to run fine
changed back to DPST 1 bike starts fine no code

I had installed a new Crank position sensor last year.
I only ran the bike a few hunderd miles.
Crank had failed just after
I had a problem a few years back changed it and also bought a spare.
I will remove it and check all the connections and see if there is any damage.

Speedo has always worked fine but I

I have put a new coil 3 years ago and changed the map sensor.
when I was chassing the CKP issue.
I'll see if I can check if the plug are arcking.

thank you for all the suggestions
__________________
j
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 7 (1 members and 6 guests)
Grumpy-Biker
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Sponsored Links
All times are GMT +1. The time now is 04:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
XL Forum® - Linson Media LLC