The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM®
 

Go Back   The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM® > SPORTSTER MOTORCYCLE ZONE > Sportster Motorcycle Electrical > Sportster Motorcycle Electrical and Ignition
XLF Blogs XLF Arcade XLF Disclaimer/Privacy Statement/Terms Of Use

Active Threads
0 This week on Craig's list
Last Post: Iron Mike
Posted On: 16 Minutes Ago
Replies: 3,481
Views: 323,625
5 Another "new guy" rumor or fact question....
Last Post: brianbbs67
Posted On: 22 Minutes Ago
Replies: 23
Views: 1,169
0 Intro from New England
Last Post: juzyHD
Posted On: 40 Minutes Ago
Replies: 6
Views: 135
0 Show your bike next to an abandoned building
Last Post: IXL2Relax
Posted On: 52 Minutes Ago
Replies: 35
Views: 8,216
0 Photo Bucket is now on their hands and knees
Last Post: brianbbs67
Posted On: 52 Minutes Ago
Replies: 17
Views: 940
0 Diagnostic help
Last Post: jzink0883
Posted On: 54 Minutes Ago
Replies: 3
Views: 49
8 Crankshaft Failure
Last Post: spitfirechopper
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 104
Views: 40,691
0 Head gaskets.
Last Post: Fridge
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 30
Views: 978
0 Oil not returning to tank, venting oil
Last Post: Hippysmack
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 19
Views: 473
0 Where do you ride in the lane?
Last Post: Hippysmack
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 2
Views: 53
0 HAMMERPerf 90" In the Works
Last Post: MatHormell
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 1,447
Views: 146,333
0 Umbrella valve locations in 1989 XLH rocker cover spacers?
Last Post: Ben221
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 7
Views: 2,040
0 Need map, switching to power vision
Last Post: brianbbs67
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 11
Views: 273
0 Start / run button and switch question
Last Post: brianbbs67
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 11
Views: 223
0 Rebuilt and 1200 conversion and now won't idle?
Last Post: IXL2Relax
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 2
Views: 94
0 This is gonna hurt.
Last Post: iNSaNeSHaNe
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 7,372
Views: 1,306,606
5 1200 or 883
Last Post: blindfredy
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 977
Views: 285,190
0 HAMMER PERFORMANCE Tech Tip Videos
Last Post: Hippysmack
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 10
Views: 224
0 first harley- help!!
Last Post: rokytnji
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 32
Views: 478
0 First year evo 1986 ignition module
Last Post: IXL2Relax
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 8
Views: 338
5 Cannot seem to find crankcase drain plug torque specs...
Last Post: Hippysmack
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 2
Views: 144
0 Leaking oil around oil tank and can't figure out why
Last Post: cantolina
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 11
Views: 332
0 oil cooler or not?
Last Post: cantolina
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 127
Views: 20,310
0 Engine dies when choke off
Last Post: shovithead
Posted On: 5 Hours Ago
Replies: 19
Views: 620
0 90 in. Build
Last Post: mac93
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 97
Views: 14,413
0 newby from Australia
Last Post: GeoK
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 13
Views: 196
0 Airtech Streamlining is a Rip-Off Compamy
Last Post: dragstews
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 18
Views: 3,379
5 Is anyone with an early sportster running a 38 mm Mikuni?
Last Post: sevenyears of famine
Posted On: 6 Hours Ago
Replies: 28
Views: 1,242
0 Future of the sporty?
Last Post: friday
Posted On: 7 Hours Ago
Replies: 49
Views: 2,374
More...
Members Birthdays
rider1951 (67), harveyb (66), 883RRR (64), schnucki (59), sportxl (52), gvd883r (48), ambulldogg (40), Teejay, silversporty86 (32)
Sponsored Links
 
 
Share Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 1st July 2010
jgcable jgcable is offline
Master Mechanic
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 268
Sportster/Buell Model: 883
Sportster/Buell Year: 1989
Reputation: 75
jgcable is an unknown quantity at this point
Default Bad Ignition Module Symptoms

I have a 1989 Hugger 883. Bone Stock.
I am thinking my ignition module is going bad or is at least intermittant.
I am interested in knowing if anybody has had an ignition module go bad and if so.. what were the symptoms.
Here are mine.
Bike starts instantly and within 5 minutes I can take off. Anywhere from immediately to 15 minutes later the bike INSTANTLY starts running like crap. Hesitation, surging and minor farting through the carb. Sometimes it clears itself up INSTANTLY and runs great from then on and other times it stays running like crap. I have replaced everything on the bike except for the ignition module and the pickup. I am thinking its the ignition module even though most people with a bad module don't experience these kinds of problems.
Reply With Quote
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Sponsored Links
All times are GMT +1. The time now is 06:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
XL Forum® - Linson Media LLC