The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM®
 

Go Back   The Sportster and Buell Motorcycle Forum - The XLFORUM® > SPORTSTER MOTORCYCLE FORUM > Sportster Motorcycle Electrical > Sportster Motorcycle Lighting
XLF Blogs XLF Arcade XLF Disclaimer/Privacy Statement/Terms Of Use

Active Threads
0 Andrews mainshaft question
Last Post: CDeckner
Posted On: 14 Minutes Ago
Replies: 43
Views: 2,002
0 Screaming eagle street tuner afr?
Last Post: Tconnor2
Posted On: 16 Minutes Ago
Replies: 4
Views: 90
0 Finally!
Last Post: weddlz12
Posted On: 17 Minutes Ago
Replies: 1
Views: 9
0 Final pieces of my 1983 Ironhead
Last Post: Iron Mike
Posted On: 24 Minutes Ago
Replies: 2
Views: 85
0 RSD Turbine Intake - 2018 XL1200NS
Last Post: 60Gunner
Posted On: 48 Minutes Ago
Replies: 3
Views: 58
0 66 XLCH Tank Decal correct?
Last Post: Magneto Sportster
Posted On: 50 Minutes Ago
Replies: 7
Views: 240
0 New to me bike - 2004 1200r -did I miss anything
Last Post: boomerguy
Posted On: 52 Minutes Ago
Replies: 11
Views: 195
0 super b overflow
Last Post: cazz1000
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 13
Views: 328
0 PMRA Real Street Vtwin
Last Post: MatHormell
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 2
Views: 32
0 ECM Relocation Options Thread
Last Post: rejeanprimeau
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 157
Views: 205,191
0 05 883C, has a new singing humming harmonic in turns.
Last Post: Toejam503
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 3
Views: 49
0 Hi from France
Last Post: rejeanprimeau
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 30
Views: 1,943
0 You asked for it! "The Tess' Coffee Thread"
Last Post: decman
Posted On: 1 Hour Ago
Replies: 10,680
Views: 842,472
0 Newbie
Last Post: mikam123
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 16
Views: 147
0 What oil temp do you run
Last Post: WI_duker
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 106
Views: 22,928
0 New Lithium Battery, Lights Go Out
Last Post: Toejam503
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 27
Views: 782
0 Clutch ramp outer
Last Post: ryder rick
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 6
Views: 175
0 mystery leak
Last Post: ryder rick
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 5
Views: 230
0 Could this be an overheating issue?
Last Post: ryder rick
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 30
Views: 948
0 This week on Craig's list
Last Post: brucstoudt
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 4,047
Views: 462,928
0 Official XL Forum Random Image Thread (NO NUDITY!)
Last Post: Graywolf
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 43,777
Views: 6,850,355
0 what brake master cylinder can I use?
Last Post: Iron Mike
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 5
Views: 185
3 Wtb, Wts, Wtt, Wtg (Ironhead)
Last Post: mdub
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 77
Views: 227,503
0 KT - 2019 - Done Riding - Not Hardly
Last Post: IXL2Relax
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 40
Views: 5,308
0 WTF Happened
Last Post: WI_duker
Posted On: 2 Hours Ago
Replies: 1,090
Views: 183,533
0 Cylinder and lifter caskets leaking. Blowby?
Last Post: Four Speed
Posted On: 3 Hours Ago
Replies: 7
Views: 139
0 Average age of the Ironhead forum users
Last Post: Yakcm2
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 438
Views: 82,520
5 Jiffy Standing
Last Post: hammer6315
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 16
Views: 8,539
0 Do you use premium gas in your Sportster?
Last Post: XLPIZZA
Posted On: 4 Hours Ago
Replies: 1,743
Views: 353,953
More...
Members Birthdays
SoCal 1200N (58), riverar7 (54), rx3732 (45), gnrxl2002 (41)
Sponsored Links
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Okay installed load equalizers now turn signals don't work at all lol. Originally all 4 stayed on constant some dimmer than the others some brighter. Now the are off and don't function. I install them to the brown and violet wire out at the Turn signal module. Then to the ground on other side of resistor.

Load equalizers I used.
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00NF...mob_b_pd_title
Reply With Quote
  #12  
Old 11th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Ok I think the tsm is bad lol. Brown and violet wire from tsm to turn signals is constantly hot cause the light to always be on. I dont beleve it should be hot until ts switch is pressed.
Reply With Quote
  #13  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,247
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5408188
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Are you stating that both left and right outputs are energized without touching switches, as though both left and right buttons were pushed for 4 way flash?

I understood left and right were OK, but did not flash.

Are all 4 bulbs lit, without pressing switch?

Where are you measuring voltage?
Reply With Quote
  #14  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by sportsterdoc View Post
Are you stating that both left and right outputs are energized without touching switches, as though both left and right buttons were pushed for 4 way flash?

I understood left and right were OK, but did not flash.

Are all 4 bulbs lit, without pressing switch?

Where are you measuring voltage?
Yes all for are lit without pushing switch. I tried the 4 way flash to see if they would shut off or do anything and all I got was a slight flicker from the right side. And I hit the 4 way again and it stopped all still lit. Also the left rear is brighter than the rest. When I disconnect the tsm they shut off. So guessing tsm.
Reply With Quote
  #15  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Also it was around 10v at the brown and purple turn signal wires without button pushed. Mesured at front and rear where wires go to turn signals.
Reply With Quote
  #16  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,247
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5408188
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Taker73044 View Post
Also it was around 10v at the brown and purple turn signal wires without button pushed. Measured at front and rear where wires go to turn signals.
Have you tried disconnecting power to/from turn switches?

Does your year have white/green to speedo speed output?

What rating resistors did you use?

Before replacing TSM, list all details of all connections to the TSM.
Reply With Quote
  #17  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Tsm wiring:

Orange 12+ in, black ground, W/G speedo, W/B to right turn signal switch, W/V to left turn signal switch, violet output to left TS, brown output to right TS.

Switch wiring:
Green wire to +12v
Brown to W/B wire( right switch)
Violet to W/V wire ( left switch)

W/V and W/B is +12v with switch presses and not voltage when released.

Brown and violet from tsm to turn signals have constant power with tsm plugged in and dead when I unplug the tsm.

With tsm unplugged only wire with power is the orange wire.

Speedo is aftermarket so i can't use the green cancel wire. Its digital with magnetic sensor.

I posted a link to resistors I used a few posts up.
Reply With Quote
  #18  
Old 12th January 2019
Taker73044 Taker73044 is offline
Biker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 44
Sportster/Buell Model: XLH1200
Sportster/Buell Year: 1992
Reputation: 10
Taker73044 is an unknown quantity at this point
Default

Also one other thing I just remembered. The previous owner had the rear TS wires wired together and to the tail light... I already corrected this but it could have caused the tsm to fry...? The guy I got if from did all kinds of crap I have had to fix.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #19  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,247
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5408188
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Taker73044 View Post
Tsm wiring:

Orange 12+ in, black ground, W/G speedo, W/B to right turn signal switch, W/V to left turn signal switch, violet output to left TS, brown output to right TS.

Switch wiring:
Green wire to +12v
Brown to W/B wire( right switch)
Violet to W/V wire ( left switch)

W/V and W/B is +12v with switch presses and not voltage when released.

Brown and violet from tsm to turn signals have constant power with tsm plugged in and dead when I unplug the tsm.

With tsm unplugged only wire with power is the orange wire.

Speedo is aftermarket so i can't use the green cancel wire. Its digital with magnetic sensor.

I posted a link to resistors I used a few posts up.
All wiring appears good.
I missed your post 11 (in AZ, off grid) re resistors: 6 ohm, 50 watt

At this point, I would replace the TSM
They do not fail often, thus the third degree about wiring.,
Reply With Quote
  #20  
Old 12th January 2019
sportsterdoc's Avatar
sportsterdoc sportsterdoc is offline
Senior Master Custom Bike Builder
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mojave Desert
Posts: 13,247
Sportster/Buell Model: 1200S
Sportster/Buell Year: 2002
Sportster/Buell Model #2: XLH883
Sportster/Buell Year #2: 2003
Reputation: 5408188
sportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond reputesportsterdoc has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Taker73044 View Post
Also one other thing I just remembered. The previous owner had the rear TS wires wired together and to the tail light... I already corrected this but it could have caused the tsm to fry...? The guy I got if from did all kinds of crap I have had to fix.
So the taillight was back-feeding both left and right outputs of TSM?
Don't know why that would be an issue, I just fail to see any purpose in it.

You have more than done your due diligence, time for a new TSM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Sponsored Links
All times are GMT +1. The time now is 01:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
XL Forum® - Linson Media LLC